09 juni, 2005

Frökens fan

Om du känner igen vår körfröken Sophie Eklöf från något annat sammanhang än The Sweptaways är det antagligen från hennes tid som popstjärna. Hennes band Stars on Mars släppte sin första hitsingel "Motorcycle baby" 1992.
Calle Linton blev ögonblickligen ett fan. Och är det fortfarande.

Calle, när hörde du Stars on Mars första gången?
- Hörde? Jag såg dem på Norrmalmstorg innan Melodygiget, faan vad coola dom var, jag var tvungen att bli ett Fan on Mars som deras groupies kallades!

Ville du hångla med Sophie?
- Det har förekommit en hel del sådana fantasier genom åren.

Berätta ett fint Stars on Mars-minne.
- När jag fick haka på en brud och dricka bärs i en källare med Mårten som spelade trummor i bandet. Vi rörde vid varandra, pure magic!

Hur reagerade du när du fick veta att Sophie blivit körfröken?
- Jag fick kraftig handsvett och började gurgla. Det är viktigt för nationen att Sophie förmedlar Stars on Mars budskap för att undvika att Kent får hela landet att bli introverta navelskådare som gillar att må dåligt.

Vad tycker du om Sweptaways?
- Jag försöker negligera deras erotiska scenshow och fundera över deras politiska budskap, tyvärr är det svårt: jag kan inte fundera samtidigt som jag dansar.

2 kommentarer:

Nisse sa...

Om Sofia Ekelöv imponerar; gå in på nevskijprospekt.se och njut av sveriges bästa sångerska, Helena Jonsson, sedemera Stars on Mars.

Marc Bolan sa...

I lurve those girls! Watch them boogie on Youtube...