18 november, 2007

Snart släpps årets jul-ep!

A christmas party with The Sweptaways & friends(EP/HYBRIS)
THE SWEPTAWAYS, MARIT BERGMAN, MAGNUS CARLSON OCH THE GRAY BRIGADE

The Sweptaways är trettio kvinnor i koordinerad kostym som sjunger körarrangerade a cappella-versioner av populärmusikaliska örhängen. Förra året släppte de debutalbumet Ooh aah och jul-ep:n Cry cry christmas. Nu är det dags för årets jul-ep – A christmas party with The Sweptaways & friends.
För precis som The Muppet Show hedras kören då och då av celebra gäster. Och till julstjärnorna Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows, och fjortonmannabandet The Gray Brigade, sällar sig i år körens hjärtegryn Marit Bergman.

Titelspåret Christmas party är en poppig smällkaramell skriven av Sophie Eklöf och insjungen a cappella av Marit Bergman och The Sweptaways. Andraspåret är en cover på The Concretes vintriga Lady december, insjungen a cappella av The Sweptaways.
Med på ep:n finns även Cry cry christmas och Silver bells, förra julens båda storslagna samarbeten mellan The Sweptaways, Magnus Carlson och The Gray Brigade.

Artist: The Sweptaways, Marit Bergman, Magnus Carlson och The Gray Brigade
Titel: A christmas party with The Sweptaways & friends
Arrangemang och körledning: Sophie Eklöf
Producent: Torsten Rundqvist/Ljud & form
Format: ep, cd
Spår: 1. Christmas party 2. Lady december 3. Cry cry christmas 4. Silver bells
Label: Hybris
Releasedatum: 1 december, 2007
Omslag: Emma Göthner

Christmas party: musik, text och arrangemang Sophie Eklöf, framförd av The Sweptaways/Marit Bergman.
Lady december: musik The Concretes, text Victoria Bergsman, arrangemang Sophie Eklöf, framförd av The Sweptaways.
Cry cry christmas: musik Sophie Eklöf, text Sophie Eklöf/Magnus Carlson, arrangemang Sophie Eklöf/Magnus Carlson/The Gray Brigade, framförd av The Sweptaways/Magnus Carlson/The Gray Brigade.
Silver bells: musik och text Ray Evans/Jay Livingston, Gehrmans Musikförlag, arrangemang Sophie Eklöf/Magnus Carlson/The Gray Brigade, framförd av The Sweptaways/Magnus Carlson/The Gray Brigade

Köp i din skivaffär eller i Hybris shop.
Eller var först av alla - lägg vantarna på ett av de tolv exemplar som av en lycklig händelse befinner sig i NK:s musikaffär redan nu!
Eller vänta till vår releasefest den 6 december på Allmänna Galleriet, mer info kommer om det ...

THE SWEPTAWAYS:
"Vi längtar alltid upp på scenen. Vi är en galen tant i cykelbyxor och plym som stapplar säkert i höga klackar. Vi är en distingerad gentleman salongs på portvin. Vi är kvinnor utan gränser. Vi tycker om att ha saker på huvudet. Papegojor, lövverk, ugglor, höga hattar, turbaner. Vi tycker om ananas, spandex, fjädrar, guld, pumps, gröna skogar, kärlek och respekt. Våra garderober är lika stora som våra ambitioner.
Vi är en kropp med ett gigantiskt hjärta och nästan trettio hjärnor. Vi är ständigt inblandade i långdragna kördemokratiska processer. Vi upphör aldrig att förvåna oss själva.
Vi är en händelse. En festival. Ett paketpris. Vi är flera överraskningar i en. Vi är ett coverband, ett rövarband, ett pärlband. Kalla oss damkör om du så vill.
Som om inte det vore nog är vi också en julklapp. Slit av pappret och hitta glitter, äppelröda kinder, tårar, sidenband, stickiga barr och årets finaste julmusik framförd av årets finaste julstjärnor!
Välkommen på vår julfest – A christmas party with The Sweptaways & friends!"

MARIT BERGMAN:
"Min kompis Åsa Jacobsson, som brukar spela klaviatur med mig, skrev en gång en livets topplista som såg ut så här: 1. Djur. 2. Jul. 3. Musik.
Min är ungefär likadan: 1. Körsång. 2. Jul. 3. Vet ej.
Alltså förstår ni själva att det var omöjligt för mig att tacka nej till att spela in en julsång med The Sweptaways. Hoppas ni gillar'n."
www.maritbergman.net

MAGNUS CARLSON:
"En kväll i somras var jag dj tillsammans med Teet Sirotkin. I slutet av kvällen kom vi på att alla låtar jag spelat kunde varit jullåtar. Det fanns omedvetet ett drag av storslagen julmusik i samtliga av de pop- och soullåtar jag valt för att de får mig att njuta. Jag gillar helt enkelt högtidlig musik.
När The Sweptaways och The Gray Brigade spelade upp demon till Cry cry christmas var jag därför inte sen att tacka ja. Jag tyckte den var fantastisk. Sedan fick jag äran att välja Silver bells, som är en av mina absoluta favoritjullåtar. Jag vill tacka The Sweptaways och The Gray Brigade för att jag fick tassa fram på tårna och sjunga lead på dessa pärlor!"
www.weepingwillows.nu

THE GRAY BRIGADE:
"The Gray Brigade gav förra året ut en självbetitlad ep på egen etikett, och i september i år släppte vi vårt debutalbum Fanfare.
The Gray Brigade vill göra musik som får Phil Spector att stoppa tillbaka pistolerna i byrålådan. Och en fjorton personers poporkester tillsammans med stadens coolaste kör och en sångare vars röst sätter tomtens känslor i gungning kan inte bli annat än det vackraste wall of sound som har hörts på mycket länge. Att Sophie Eklöfs komposition hör till det bättre genren har uppbådat gör inte saken sämre. Cry cry christmas kommer definitivt att göra världen till en lite säkrare plats."
www.graybrigade.se

Inga kommentarer: