15 mars, 2009

ALLT OM THE SWEPTAWAYS SHOWALBUM: The Sweptaways Show
ARTIST: The Sweptaways med gästartister
SINGELRELEASE: 15 mars 2009 (Time of the season)
SINGELRELEASE: 30 mars 2009 (Sign your name)
ALBUMRELEASE: 15 april 2009
RELEASEFEST: 17 april 2009 (Kägelbanan, Stockholm)
SKIVBOLAG: Hybris

The Sweptaways har satt på sig cocktailklänningarna, radat upp sig vid bardisken och blinkar med lösögonfransarna. Glasen glänser och isen klirrar. Gästerna dyker upp en efter en: Robyn, Howlin' Pelle, Asha Ali, Moneybrother, Nina Ramsby, Jens Lekman, Björn Olsson, Simone Rubi, Uje Brandelius och Sir Eric Beyond. Välkommen till The Sweptaways Show!

SPÅR OCH GÄSTARTISTER
1. Democracy – The Sweptaways och Sir Eric Beyond (Erik Aalto)
2. Sign your name – The Sweptaways och Nina Ramsby (Terence Trent D’Arby)
3. They don't know about us – The Sweptaways och Anders Wendin (Kirsty MacColl)
4. Electric – The Sweptaways (Dag Volle, Martin Sandberg, Herbert Crichlow, Leila K)
5. Time of the season – The Sweptaways och Pelle Almqvist (Rod Argent, ursprungligen framförd av The Zombies)
6. Happiness will be my revenge – The Sweptaways och Jens Lekman (Jens Lekman)
7. I've got your man – The Sweptaways och Robyn (Marion Hall, Richard Martin, Rickardo Ducent, ursprungligen framförd av Lady Saw)
8. With every heartbeat – The Sweptaways och Simone Rubi (Robin Carlsson, Andreas Kleerup)
9. Vintersaga – The Sweptaways och Uje Brandelius (Ted Ström)
10. The world's greatest – The Sweptaways (R Kelly)
11. Something special – The Sweptaways och Asha Ali (Dolly Parton)
12. Tjörn – The Sweptaways och Björn Olsson (Björn Olsson)

De flesta spår på The Sweptaways Show har spelats in med The Sweptaways, gästartist och gästmusiker live i samma tagning. Körarrangemang Sophie Eklöf. Dirigent Sophie Eklöf. Alla spår inspelade, mixade och mastrade av Torsten Rundqvist/Ljud & Form förutom Happiness will be my revenge, inspelad och mixad av Jens Lekman, körinspelningar Torsten Rundqvist/Ljud & Form. Illustrationer och design Erica Jacobson.

THE SWEPTAWAYS
The Sweptaways är trettio kvinnor i koordinerad kostym som gör körarrangerade tolkningar av populärmusikaliska örhängen och som lever för sina extravaganta liveframträdanden. Debutalbumet Ooh aah kom 2006, likaså ep:n Cry cry christmas, följda av ep:n A christmas party with The Sweptaways & friends 2007. Den 15 april 2009 släpps deras andra album, The Sweptaways Show, där kördamerna har samarbetat med en rad celebra gästartister.

"Vi är en galen tant i cykelbyxor och plym som stapplar säkert i höga klackar. Vi är en distingerad gentleman salongs på portvin. Vi är kvinnor utan gränser. Vi tycker om att ha saker på huvudet. Papegojor, lövverk, ugglor, höga hattar, turbaner.
Vi tycker om ananas, spandex, fjädrar, guld, pumps, gröna skogar, kärlek och respekt. Våra garderober är lika stora som våra ambitioner. Vi är en kropp med ett gigantiskt hjärta och trettio hjärnor. Vi upphör aldrig att förvåna oss själva. Vi är en händelse. En festival. Ett paketpris. Vi är flera överraskningar i en. Vi är ett coverband, ett rövarband, ett pärlband."

PRESSKONTAKT
Har ni frågor eller vill intervjua The Sweptaways kontakta Hybris på contact@hybrism.com. Högupplösta pressfoton och skivomslag finns på www.hybrism.com/press.

www.sweptaways.se, sweptaways.blogspot.com, www.myspace.com/sweptaways

Inga kommentarer: